Fb. In. Tw.

ΟΙ ΣΚΥΘΕΣ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΕΡΜΑ

ΦΡΙΚΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ

Όι Σκύθες ήταν Ιρανοί νομάδες που ταξίδεψαν στις ευρασιατικές στέπες το 900 π.Χ. έως το 400 μ.Χ. Προέρχονταν από την Κεντρική Ασία και ήταν γνωστοί για την αγριότητά τους, αλλά και τα καινοτόμα για την εποχή όπλα που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια της μάχης. Πιστεύεται ότι είναι μερικοί από τους πρώτους δασκάλους του έφιππου πολέμου.

Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΩΣ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΙΜΑ

Ο Ηρόδοτος είχε γράψει στα βιβλία του για τους Σκύθες, περιγράφοντάς τους ως μια αιμοσταγή φυλή που έπινε το αίμα του εχθρού, χρησιμοποιούσε το τριχωτό της κεφαλής του ως τρόπαιο και το δέρμα των νεκρών για να φτιάξει καλύμματα φαρέτρας.
Ο αρχαίος Έλληνας ιστορικός, επιβεβαιώνεται από τα ευρήματα των σύγρονων αρχαιολόγων, που βρέθηκαν μπροστά σε ένα φρικτό εύρημα στην Ουκρανία. Ανακάλυψαν δέρμα φτιαγμένο από ανθρώπινα μέλη, που αποδίδεται στη δράση Σκυθών πολεμιστών πριν από περίπου 2.000 χρόνια.

Οι ιστορίες που μεταδόθηκαν από στόμα σε στόμα για χιλιάδες χρόνια, μιλούσαν για λαούς που συνήθιζαν να αφαιρούν το δέρμα δεξιού χεριού του εχθρού τους, ώστε να το χρησιμοποιήσουν στην κατασκευή αντικειμένων.
Η νέα ανακάλυψη ερευνητών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης δείχνει ότι αυτά τα γραπτά και οι προφορικές ιστορίες, δεν ήταν απλώς ένας μύθος.

ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΤΡΟΠΑΙΑ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΝ

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ανθρώπινο δέρμα αναμεμειγμένο με δέρμα ζώων, που χρησιμοποιήθηκε κυρίως για την κατασκευή τρόπαιων. Συνολικά, οι αρχαιολόγοι μπόρεσαν να αποκαλύψουν 45 δείγματα δέρματος από 18 ταφές σε 14 τοποθεσίες Σκύθων στη νότια Ουκρανία.
Τα περισσότερα δέρματα ζώων είχαν ληφθεί από είδη κατσίκας ή προβάτου, ενώ άλλα ήταν από σαρκοφάγα είδη. Λιοντάρι, τίγρη, λύκος, κουνάβι, ύαινα ή βίδρα, πιστεύεται ότι αποτελούσαν τα θηράματά τους.
Δυο από αυτά τα ευρήματα είχαν ανθρώπινη προέλευση. Στο ένα από αυτά, το ανθρώπινο δέρμα είχε αναμειχθεί με δέρμα βοοειδών, αλόγου και κατσίκας, για την κατασκευή μιας τσάντας με βέλη. Στη δεύτερη ταφή, το τεχνούργημα αποτελούνταν από δέρμα ανθρώπου, κατσίκας, προβάτου και αλόγου.

info

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο : PLOS