
ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ!
Κι όμως, ο άνθρωπος διαθέτει ένα κύτταρο στο ανοσοποιητικό του που εξοντώνει σχεδόν όλα τα καρκινικά κύτταρα!
Η ανακάλυψη έγινε κατά τύχη.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ αναζητούσαν ανοσοποιητικά κύτταρα που καταπολεμούν τα ανθεκτικά βακτήρια.
Ασθενείς τελευταίου σταδίου μπαίνουν άμεσα στο πρόγραμμα δοκιμών.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, με επικεφαλής τον καθηγητή ‘Αντριου Σιούελ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ανοσολογίας “Nature Immunology”, ανέλυαν δείγματα από μια τράπεζα αίματος της Ουαλίας, αναζητώντας ανοσοποιητικά κύτταρα που μπορούν να καταπολεμήσουν τα ανθεκτικά βακτήρια, όταν βρήκαν ένα νέο τύπο Τ-κυττάρου με σημαντικές αντικαρκινικές ικανότητες.
Αυτό το κύτταρο, διαθέτει υποδοχέα, τον TCR, που του επιτρέπει να αναγνωρίζει και να στρέφεται εναντίον των καρκινικών κυττάρων αποκλειστικά, αγνοώντας τα υγιή κύτταρα, μέσω ενός μηχανισμού που δεν είναι ακόμη σαφής στους επιστήμονες.
Οι εργαστηριακές μελέτες που ακολούθησαν, έδειξαν ότι αυτά τα ανοσοκύτταρα καταστρέφουν τους καρκίνους του δέρματος, του αίματος, του εντέρου, του μαστού, των οστών, του προστάτη, των ωοθηκών, των νεφρών και του τραχήλου της μήτρας.
Ο δρ Σιούελ δήλωσε ότι η ανακάλυψη αυτή δίνει ελπίδες ακόμη και για μια καθολική θεραπεία του καρκίνου στο μέλλον.
«Ένα μοναδικό Τ-κύτταρο που θα είναι ικανό να καταστρέφει πολλούς διαφορετικούς τύπους καρκίνου στον πληθυσμό. Έως τώρα κανείς δεν πίστευε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατό».
Ο επιστήμονας, δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρχουν άνθρωποι που, χάρη σε αυτό ακριβώς το είδος ανοσοκυττάρου, έχουν ήδη τέλεια ανοσία απέναντι σε οποιονδήποτε καρκίνο.
Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμη αν το κύτταρο αυτό, είναι σπάνιο, ή το έχουν πολλοί άνθρωποι, αλλά για κάποιο λόγο δεν είναι ενεργοποιημένο.
Το νέο κύτταρο προσκολλάται σε ένα μόριο (MR1) των καρκινικών κυττάρων, που είναι κοινό στους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο μια μελλοντική θεραπεία μπορεί να «δουλεύει» για τους περισσότερους καρκίνους, αλλά και για όλους σχεδόν τους ανθρώπους!
Τα πρώτα πειράματα σε ποντίκια, όπου εισήχθησαν τα νέα Τ-κύτταρα, άφησαν «ενθαρρυντικά» αποτελέσματα εξάλειψης των καρκινικών όγκων.
Οι πρώτες δοκιμές σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος τον Νοέμβριο, εφόσον οι επόμενες εργαστηριακές δοκιμές δείξουν ότι η θεραπεία είναι ασφαλής.