Fb. In. Tw.
/ΦΥΣΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ /ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ-“ΦΑΝΤΟΜΑΣ” ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!

ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ-“ΦΑΝΤΟΜΑΣ” ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!

Views 2.34k

Δεκέμβριος 2018.
Ο Ρωσικός στρατός υποστηρίζει ότι σύντομα θα διαθέτει πυρηνικούς πυραύλους που δεν θα εντοπίζονται από κανένα σύστημα δορυφορικής ανίχνευσης. Ότι δηλαδή, αυτοί οι πύραυλοι θα μπορούν να πετούν στην ανώτερη ατμόσφαιρα, σαν φαντομάδες και μετά να πέφτουν στη γη με ασύλληπτη ταχύτητα. Οι ΗΠΑ μιλούν για … “αστικό μύθο”.

Δεκέμβριος 2019.
Ο Πρόεδρος δέχεται «χαρμόσυνη» είδηση από τον υπουργό Άμυνας της χώρας, πρωί πρωί σχεδόν παραμονές της επόμενης χρονιάς.
«Ο Avangard, αναμένει διαταγές αρχηγέ».
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για το νέο απόκτημα του Ρωσικού στρατού και λίγο αργότερα παρακολουθεί την επίσημη δοκιμή του.
Η δοκιμαστική εκτόξευση πραγματοποιείται στην περιοχή του Όρενμπουργκ και πλήττει στόχο στη χερσόνησο της Καμτσάκα.
Η Ρωσία, γίνεται η πρώτη χώρα που αποκτά διηπειρωτικό βαλλιστικό υπερηχητικό υπερπύραυλο. Tον ονομάζουν Avandgard (εμπροσθοφυλακή) που είναι ο στρατιωτικός όρος του κυρίως καλλιτεχνικού, Avandgarde (μοντέρνο, πρωτοποριακό).
Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς δεν υπάρχει και τίποτα “ευγενικό” σε αυτήν την ιστορία.
Η Δύση εντωμεταξύ, η οποία διέδιδε πως τα συγκεκριμένα όπλα δεν υπάρχουν, έχει εισέλθει πλέον και επισήμως στη σφαίρα της έντονης ανησυχίας.

“ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΑΝ “ΦΑΝΤΟΜΑΔΕΣ” ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Ποιος ειναι ο πυραυλος με την παραλιγο “γαλλικη φινετσα”

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι, ξεπερνούν τα 30.000 χιλιόμετρα την ώρα, αναπτύσσουν ταχύτητα 27 φορές μεγαλύτερη αυτής του ήχου και «πρακτικά» είναι αδύνατο να καταρριφθούν. Φτιάχτηκαν στην Κίνα. Μπορούν να ελίσσονται, να αλλάζουν πορεία και ύψος, ενώ διαθέτουν «θέσεις» για πυρηνικές κεφαλές 2 μεγατόνων! Σχεδιάστηκαν με τη χρήση νέων σύνθετων υλικών για να αντέχουν θερμοκρασίες έως και 2.000 Celsius (3.632 Fahrenheit) που προκύπτουν από μια πτήση μέσω της ατμόσφαιρας σε υψηλές ταχύτητες.
Ο Avangard εκτοξεύεται όπως όλοι οι υπόλοιποι πύραυλοι. Αλλά είναι ο μοναδικός που δεν ακολουθεί μια προβλέψιμη διαδρομή.

“Η ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΙΑΣ ΣΦΑΙΡΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΦΑΙΡΑ

Οι Ρώσοι μιλούν για μια νέα γενιά πυραύλων ικανών, να πλήξουν στόχους σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, διαπερνώντας τις αντιπυραυλικές ασπίδες, των ΗΠΑ.
Για την ακρίβεια, η αναχαίτιση ενός υπερηχητικού πυραύλου, μοιάζει με προσπάθεια καταστροφής μιας σφαίρας η οποία έχει και τη δυνατότητα να ελίσσεται, από μια άλλη σφαίρα!
Ο Πούτιν αποκαλεί τους πυραύλους αυτούς “βολίδες” και “μετεωρίτες”, “βολτάροντας” το μαχαίρι στο πονεμένο κόκαλο του Ντόναλντ Τράμπ. Το μέλλον θα δείξει αν το μοναδικό προς το παρόν, στον κόσμο, υπερηχητικό όπλο θα είναι η αρχή ενός νέου ψυχρού πολέμου…
Οι φιλειρηνιστές αναγνωρίζουν στην βαρύτατη αυτή ανακοίνωση από τη Ρωσία, μόνο ένα ενδεχόμενο θετικό. Ότι ίσως, από αυτήν την εξελιγμένη τεχνολογία και επιστημονική γνώση που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή τους, προκύψουν κάποια στιγμή ουσιαστικά οφέλη για την επιστήμη και τον άνθρωπο.

"ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΟΥΜΕ" ΑΛΛΑ...

Ο James Acton, είναι Βρετανός ακαδημαϊκός, επιστήμονας αλλά και ανώτερος συνεργάτης του Προγράμματος Πυρηνικής Πολιτικής στο Κίνημα της Διεθνούς Ειρήνης.
Yποστηρίζει ότι παρά την ταχύτητά τους, τα υπερηχητικά όπλα μπορούν να καταστραφούν από ορισμένα συστήματα βαλλιστικών αμυντικών πυραύλων, όπως το σύστημα THAAD (Terminal High Altitude Area Defense). Το πρόβλημα είναι ότι το THAAD είναι ένα όπλο σημείου άμυνας που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει μια μικρή περιοχή. Η δημιουργία μιας τέτοιας «ασπίδας» για ολόκληρη την Αμερική θα ήταν ένα απαγορευτικά δαπανηρό πρόγραμμα.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

Glide Breaker. Η απάντηση των Αμερικανών.

Glide Breaker. Η απάντηση των Αμερικανών.

ΟΙ ΗΠΑ εργάζονται πυρετωδώς στην ανάπτυξη ενός παρόμοιου υπερηχητικού πυραύλου και σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Αμυνας, Mark Esper, αυτός θα είναι έτοιμος στα επόμενα δυο χρόνια.
Το μεγάλο στοίχημα ωστόσο είναι η δυνατότητα ανίχνευσης και αναχαίτισης αυτών των “βολίδων”, που μπορούν να μεταφέρουν καθόλη τη διάρκεια της ξέφρενης πορείας τους και πυρηνικά.
Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν τοποθετώντας σένσορες στο διάστημα. Αξιωματούχοι μάλιστα διαρρέουν ότι σχεδιάζεται η ιδέα μιας διαστημικής βάσης υποκλοπών, η οποία θα μπορεί να καταστρέφει τους πυραύλους του «εχθρού», κατά τα πρώτα λεπτά της πτήσης, οπότε οι ενισχυτικοί κινητήρες δεν έχουν αποσπαστεί ακόμη.

Η DARPA ( Υπηρεσία Έρευνας Προηγμένων Αμυντικών Προγραμμάτων), εργάζεται ήδη σε ένα ανάλογο πρόγραμμα που ονομάζεται «Glide Breaker», με έναν υπερευαίσθητο ανιχνευτή τον «counter-hypersonics».
Το Πεντάγωνο είχε σκεφτεί και άλλες λύσεις για την παρεμπόδιση των υπερηχητικών πυραύλων, όπως τα κατευθυνόμενα ενεργειακά όπλα, τα λέιζερ, ή ακόμη και τα οπλισμένα drones. Όλες όμως απορρίφθηκαν. Κάποιες γιατί επηρεάζονταν από τις όποιες καιρικές συνθήκες και άλλες γιατί συνιστούσαν κατασκοπεία και θα μπορούσαν να εμπλέξουν τη χώρα σε πόλεμο.