Fb. In. Tw.

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ. ΟΙ… “ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ” ΚΑΙ ΤΟ “SUCCESS STORY” ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Views 877

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ. ΟΙ…”ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ” ΚΑΙ ΤΟ “SUCCESS STORY” ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

Είναι αλήθεια ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αρθρογραφήσει για Οικονομικά και Πολιτικά θέματα που αφορούν στα Διεθνή και κυρίως Ελληνικά δεδομένα. Για την ακρίβεια, μπορεί να εντοπίσει κανείς άρθρα του κυρίως στην διαδικτυακή Ελληνική εφημερίδα της Αμερικής «Εθνικός Κήρυξ», από το 2014.

Ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. επιχειρηματολογεί για τις εκλογικές αναμετρήσεις στην Αμερική και την Ελλάδα, τις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας, ενώ σχολιάζει και τα οικονομικά προβλήματα των Ελλήνων, με αφορμή επίσκεψή του στην Αθήνα.

Η εμφανής προτίμησή του στους πολιτικούς «νέας κοπής» – των οποίων, ο κενός πολιτικός λόγος συχνά μπαίνει στο παρασκήνιο μπροστά στην «αυθεντική» ικανότητά τους να επικοινωνούν με τους πολίτες ως γνήσιοι περφόρμερ – τον ωθεί να «αναλύσει» την πολιτική συμπεριφορά δυο εξ αυτών.

Ο Ντόναλτ Τράμπ και ο Αλέξης Τσίπρας, μάλλον τα καταφέρνουν περίφημα σε επίπεδο επικοινωνίας, έστω κι αν δεν έχουν να προτείνουν κάτι εξαιρετικά διαφορετικό από τους προκατόχους τους, αν και ο πρώην Πρωθυπουργός χαρακτηρίζεται επιπροσθέτως «ανεπαρκής», που όμως μαθαίνει γρήγορα. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

«ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ PERFORMERS»

Ανακαλύπτοντας ότι σε «μη εκλεπτυσμένους πολιτικά» λαούς όπως οι Έλληνες, κάπως έτσι κερδίζεις τη «μάχη» της εξουσίας, φαίνεται πεπεισμένος ότι έναντι ενός «εγωμανικού καθηγητή-celebrity» της επιλογής Τσίπρα και του διάσημου επενδυτή που επιλέγει ο Τράμπ για τα Οικονομικά θέματα, ο δεύτερος θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει νέες αγορές σε όφελος της χώρας του.

Ο κ. Κασσελάκης μοιάζει να καθρεφτίζεται σε αυτό το «παζλ» της ανάγκης μιας νέας πολιτικής προσωπικότητας, που προτίθεται να σχηματίσει μέσα από τα άρθρα του – κάτι μεταξύ Τράμπ και Τσίπρα, αλλά με προσεκτικότερη επιλογή συνεργατών και εμπειρία στις επενδύσεις – και προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι εμφανίζεται σχεδόν πεπεισμένος από το 2015 ακόμη, ότι «η λύση για τη χώρα θα έρθει από τη μεταναστευτική δεξαμενή».ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

    
«ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΠΟΙΗΘΗΣΕΙΣ»

Ειδικά όσον αφορά στον ελληνικό λαό, οι απόψεις του κ. Κασσελάκη κάθε άλλο παρά   κολακευτικές είναι.

Υπογράφοντας ως αντιπρόεδρος της εταιρείας ναυτιλιακών χρωμάτων «Phila Coatings Worldwide», σε άρθρο του το 2015 με τίτλο «Οι ομοιότητες Τράμπ και Τσίπρα καταδεικνύουν την κοινωνική δυσαρέσκεια σε δυο Ηπείρους», επισημαίνει χαρακτηριστικά:

“Τελικά, οι άνθρωποι ψηφίζουν με το ένστικτό τους. Στην περίπτωση της Ελλάδας, όπως είπα σε προηγούμενη στήλη, ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού μάλλον δεν είναι αρκετά εκλεπτυσμένο ώστε να γνωρίζει ποιες είναι οι πολιτικές του πεποιθήσεις (κάτι για το οποίο δεν φταίει)».

Την ίδια εποχή ο κ. Κασσελάκης πιστεύει ότι είτε εκλεγεί οΤσίπρας, είτε κάποιος άλλος, το πολιτικό αφήγημα είναι καθορισμένο κατά 90% από τη συμφωνία του μνημονίου, επισημαίνοντας ότι ο Αλέξης θα ξαναγίνει Πρωθυπουργός, επειδή είναι συμπαθής.

«Πολλοί Έλληνες θα ξαναψηφίσουν τον κ. Τσίπρα μόνο και μόνο επειδή είναι φρέσκο και συμπαθές πολιτικό πρόσωπο, παρά τη δραματική του απομάκρυνση από τις προηγούμενες προεκλογικές υποσχέσεις του. Στην πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας δεν έχει ουσιαστικά πολιτικό αφήγημα για να εκλεγεί. Το 90% των Πολιτικών που θα μπορούσε να επηρεάσει, είναι ήδη καθορισμένες από τη συμφωνία που υπέγραψε με την Ευρωζώνη.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

 

ΟΙ… «ΓΚΑΦΑΤΖΗΔΕΣ» ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣΞετυλίγοντας τη σκέψη του στο ίδιο άρθρο ο Στέφανος Κασσελάκης, επιλέγει να γίνει ακόμη πιο επικριτικός έναντι των δυο ανδρών της Αμερικανικής και Ελληνικής Πολιτικής σκηνής, εκείνης της εποχής, Τράμπ και Τσίπρα, αντίστοιχα.
«Αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τραμπ κρίνονταν με παραδοσιακά κριτήρια (προτάσεις πολιτικής, προηγούμενη εμπειρία, δηλώσεις, γκάφες κ.λπ.), κανένας από τους δύο δεν θα είχε ευκαιρία να εκλεγεί. Ωστόσο, η αυθεντικότητα που αποπνέουν αποτελεί το έναυσμα που ωθεί τους ψηφοφόρους να θέλουν να τους επιλέξουν. Η αυθεντικότητα όμως, δεν αποτελεί καν επιδεξιότητα της ηγεσίας»!

 

 

 «ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΣ» Ο ΤΡΑΜΠ «ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ» Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣΟ κ. Κασσελάκης όχι μόνο διακρίνει ομοιότητες στο πολιτικό προφίλ των δυο ανδρών, αλλά εμφανίζεται πεπεισμένος ότι ο Τραμπ θα τα καταφέρει καλύτερα γιατί προτείνει «στο τιμόνι» των εμπορικών διαπραγματεύσεων έναν διάσημο επενδυτή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύει και γράφει το 2015 ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας άνθρωπος των «μεγάλων επιτευγμάτων», ο οποίος μάλιστα «κατέχει σημαντική εμπειρία από την πραγματική ζωή που θα μπορούσε να μεταφερθεί στο οβάλ γραφείο».
Aνεξαρτήτως των δικαστικών περιπετειών του ισχυρού άνδρα της Αμερικής, από το 1954 ακόμη, οπότε παραδέχθηκε την κατάχρηση προγράμματος εγγυήσεως δανείων, αφού αποδείχθηκε ότι σκοπίμως υπερεκτίμησε κατά πολλά εκατομμύρια δολάρια κατασκευαστικά κόστη ώστε να εξασφαλίσει υψηλά δάνεια, ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να τον προτιμά, χωρίς να αναφέρεται στο παρελθόν του.
«Ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός με την υπόσχεση ότι θα επαναδιαπραγματευόταν τους όρους διάσωσης της Ελλάδας, διακηρύσσοντας ότι ο προκάτοχός του ήταν πολύ αδύναμος για να διαπραγματευτεί πειστικά. Το κύριο μότο του κ. Τραμπ, εκτός από αυτό της παράνομης μετανάστευσης, είναι ότι οι Αμερικανοί γραφειοκράτες απέτυχαν να διαπραγματευτούν καλές εμπορικές συμφωνίες. Η πρότασή του είναι, ότι τοποθετώντας κάποιον σαν τον Carl Icahn, έναν διάσημο επενδυτή που ξέρει πώς να αποκτά εταιρείες, στο τιμόνι των διμερών εμπορικών διαπραγματεύσεων, θα μπορούσε να καταφέρει παραχωρήσεις από την Κίνα, το Μεξικό, την Ιαπωνία, ακόμη και τη Γερμανία και το Βιετνάμ».

Η «ανεπάρκεια» του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Ντόναλντ Τράμπ προκύπτει κατά τον κ. Κασσελάκη, εξαιτίας των επιλογών των συνεργατών του και κυρίως εκείνου που θα διαπραγματευόταν με τους Ευρωπαίους τα μνημόνια.
«Η έλλειψη εμπειρίας οδήγησε σε ανεπάρκεια, όπως με την ανάθεση της μοίρας της χώρας στα χέρια ενός εγωμανικού καθηγητή «διασημότητα”. Αυθεντικότητα και επάρκεια αποτελούν έναν πολύ ισχυρό συνδυασμό, που δεν μπορεί ποτέ να υποτιμηθεί», καταλήγει.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

«ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ PERFORMERS»

Κοινές αναφορές «βλέπει» ο κ. Κασσελάκης και στον τρόπο που επικοινωνούν οι δυο άνδρες με τον κόσμο, αναγνωρίζοντας ότι είναι καλοί… performers, αν και ο ίδιος θεωρεί ότι αμφότεροι υπερέβαλαν όσον αφορά στα πραγματικά μεγέθη των προβλημάτων στις χώρες τους.

«Οι ομοιότητες του κ. Τσίπρα και του κ. Τραμπ εκτείνονται πολύ πέρα από το περιεχόμενο της εκστρατείας. Προσομοιάζουν στο στυλ, και την προσωπικότητα. Μπορούν και οι δύο να δώσουν μια καλή παράσταση. Και οι δύο ξεφεύγουν από τα προκαθορισμένα για να αλληλοεπιδράσουν με το κοινό τους. Μπορούν και οι δύο να μιλήσουν εκτός κειμένου χρησιμοποιώντας την υπερβολική τους αυτοπεποίθηση προς όφελός τους. Θεωρούνται ξένοι στη διαφθορά και στις ελίτ των επιχειρήσεων και των Μέσων Ενημέρωσης και απρόσβλητοι. Πιστεύω επίσης ότι και οι δύο διόγκωσαν σε μεγάλο βαθμό πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα στις χώρες τους, όταν αποφάσισαν να διεκδικήσουν το αξίωμα». ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

« «Η χωρα ηδη, κατεχει τη μακροπροθεσμη λυση στα προβληματα της. Αυτη η λυση ειναι οι ιστοριες επιτυχιας που θα προκυψουν απο την τεραστια δεξαμενη μεταναστευσης»»

 

ΤΑ “SUCCESS STORIES” ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ «ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ»

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣΣε άλλο άρθρο του τον Μάϊο του 2015 υπό τον τίτλο «Που βρίσκεται η Ελλάδα και που πιθανότατα πηγαίνει», ο αρθρογράφος τότε Κασσελάκης, αφού αναπτύσσει τα προβλήματα της σύγχρονης Ελλάδας μεταξύ των οποίων η ανεργία αλλά και το τέλος των «μαύρων» χρημάτων που για χρόνια «αποθηκεύονταν αφορολόγητα», διαβλέπει την αλλαγή που θα έρθει από το εξωτερικό…
«Η χώρα ήδη, άθελά της και ασυνείδητα κατέχει τη μακροπρόθεσμη λύση στα προβλήματά της. Αυτή η λύση είναι οι ιστορίες επιτυχίας που θα προκύψουν από την τεράστια δεξαμενή μετανάστευσης».ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

Η «πρώτη εντύπωση» έχει τεράστια σημασία επισημαίνει περίπου την ίδια εποχή ο κ. Κασσελάκης, μιλώντας στην εκπομπή «ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» του ΣKAΙ, ως εμπνευστής της πλατφόρμας “CVfromGreece”, η οποία στηρίχθηκε στην ανάγκη διοχέτευσης βιογραφικών από την Ελλάδα στο εξωτερικό.  «Δηλαδή αν πας εσύ σε μια ιστοσελίδα ενός σταθμού στο εξωτερικό και κάνεις ένα Βιογραφικό και στις πρώτες δυο προτάσεις έχεις λάθη γραμματικά, τότε η πρώτη εντύπωση είναι άσχημη», λέει.

Το ατόπημα ωστόσο με την αναφορά του ψευδοκράτους ως «κρατίδιο» δυστυχώς εμπίπτει στη σφαίρα της πρώτης εντύπωσης, όπως και η αγορά των κλιματιστικών σε μια εβδομάδα στο σχολείο ΑΜΕΑ, που δεν έγινε.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

Αν υποθέσουμε ότι ο κ. Κασσελάκης είναι «αυθεντικός» και πολύ καλύτερος performer από τους Τραμπ και Τσίπρα, μένει να δούμε τι θα λάβει στις εξετάσεις της «επάρκειας-ικανότητας» όπου έχει ήδη κάνα δυο αρνητικά πρόσημα και φυσικά της «ηγετικότητας», στοιχείο που οφείλει να διαθέτει ένας αρχηγός κόμματος. Αν δεν τα καταφέρει θα είναι ίσως, γιατί προσπάθησε σε μια χώρα “μη εκλεπτυσμένων πολιτικά”, ανταποκρινόμενος στο «νεύμα» ενός πρώην Πρωθυπουργού, του οποίου τις επιλογές σε πρόσωπα για καίριες θέσεις, είχε επικρίνει σφόδρα στο παρελθόν…ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

 

Ε.Θ.

info

Άρθρα από : ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ