Fb. In. Tw.
Γιανκόπουλος

Eγκρίθηκε το κοκτέιλ της REGENERON του Γιανκόπουλου .
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων χορήγησε σήμερα την άδεια έκτακτης ανάγκης στην την πειραματική θεραπεία αντισωμάτων που δόθηκε στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήνα όταν ανέπτυξε το covid-19.

ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟ «ΚΟΚΤΕΙΛ» ΤΗΣ REGENERON

Το φάρμακο, που κατασκευάζεται από την REGENERON Pharmaceuticals, την εταιρεία Βιοτεχνολογίας στην οποία συνιδρυτής, πρόεδρος και επικεφαλής επιστήμων της μεγάλης είναι ο  Έλληνας Τζόρτζ Γιανκόπουλος, έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την ανάπτυξη βαριάς μορφής covid-19.
Χορηγείται στην αρχή της ασθένειας και μιμείται τις φυσικές άμυνες του σώματος άμεσα, χωρίς να περιμένει το σώμα να αναπτύξει τη δική του προστατευτική ανοσοαπόκριση.
Είναι το δεύτερο φάρμακο αυτού του τύπου της θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα.
Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και φαρμάκων (FDA) έχει εγκρίνει στις αρχές Νοεμβρίου και το φάρμακο της Eli Lilly & Co.
Το REGN-CoV-2 περιέχει ένα αντίσωμα κατασκευασμένο από την εταιρεία και ένα δεύτερο απομονωμένο από ανθρώπους, που θεραπεύτηκαν από τον Covid-19. Aνήκει στην κατηγορία αντισωμάτων που αναπτύσσονται στο εργαστήριο μέσω μεθόδων βιοτεχνολογίας και μετά παράγονται μαζικά στο εργοστάσιο.
Σύμφωνα με τον FDA αυτό το φάρμακο μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία της ήπιας έως μέτριας covid-19 σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω και ενδείκνυται για άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής ασθένειας.
Οι γιατροί ελπίζουν ότι τα δυο αυτά φάρμακα θα μειώσουν τις νοσηλείες στα νοσοκομεία που είναι και το ζητούμενο.

ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ… ΛΙΓΟΥΣ. ΠΕΡΙΠΟΥ 1500 ΔΟΛΑΡΙΑ Η ΔΟΣΗ!

Και οι δυο θεραπείες προέρχονται από αντισώματα που αναπτύχθηκαν σε πρώην ασθενείς. Κι αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για ένα περίπλοκο, χρονοβόρο στην δημιουργία φάρμακο, ιδιαίτερα ακριβό, που αρχικά τουλάχιστον θα φτάνει σε λίγους. Η κάθε δόση χρειάζεται 3-4 μήνες προετοιμασίας και επώασης σε ζωντανά κύτταρα.
Σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα της χορήγησης του ενδοφλέβιου φαρμάκου, είναι αμφίβολο αν τα άτομα με τη μεγαλύτερη ανάγκη θα είναι τελικά σε θέση να το πάρουν.
Τα στελέχη της REGENERON προβλέπουν ότι θα έχουν αρκετές δόσεις για 80.000 ασθενείς έως τα τέλη Νοεμβρίου και 300.000 συνολικές δόσεις, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
Η κυβέρνηση Τραμπ ήδη κατοχύρωσε 300.000 δόσεις από τη Lilly και τη Regeneron με κόστος περίπου 1.250 $ και 1.500 $ ανά δόση αντίστοιχα, και με την δέσμευση της αγοράς εκατοντάδων χιλιάδων ακόμη.
Ήδη το 40% των δόσεων του φαρμάκου «bamlanivimab» της Lilly έχει ήδη διατεθεί σε κράτη.

H ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΝΤ. ΤΡΑΜΠ

Ο Ντοναλντ Τραμπ έλαβε μια έγχυση του ερευνητικού φαρμάκου της REGENERON, ένα κοκτέιλ δύο αντισωμάτων μόλις εμφάνισε συμπτώματα.
Το φάρμακο έλαβε και ο Γραμματέας Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης Μπεν Κάρσον αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή στο Facebook, ενώ το ανάλογο του με την ονομασία Lilly, χορηγήθηκε στον ο πρώην Ρεπουμπλικανό κυβερνήτης του New Jersey.
Σύμφωνα με Αμερικανικά δημοσιεύματα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να είναι αυτός που πίεσε τον FDA για τη γρήγορη έγκριση του αποδοτικού φαρμάκου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ

Τα μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία παρασκευάζονται σε εργαστήρια, είναι πρωτεΐνες που μιμούνται την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να επιτεθεί στον ιό. Το φάρμακο REGENERON παράγεται σε κύτταρα, από γενετικά τροποποιημένα κύτταρα χάμστερ.

ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΜΕΛΕΤΗ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Σε μια κλινική δοκιμή, προέκυψε ότι το φάρμακο REGENERON μείωσε τις νοσηλείες ή τις επισκέψεις σε ΜΕΘ, όταν χορηγούνταν σε άτομα με υψηλό κίνδυνο σοβαρής εμφάνισης της νόσου. Οι μελέτες δείχνουν επίσης, ότι αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό του ιού.
Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου θα συνεχίσουν να μελετώνται, ενώ δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται.
Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 28 Οκτωβρίου στο “New England Journal of Medicine”, οι ερευνητές δήλωσαν ότι και το κοκτέιλ Lilly μείωσε τα επίπεδα του ιού και άρα τον κίνδυνο να ασθενήσουν βαριά, άτομα με ήπια έως μέτρια συμπτώματα.

«ΓΕΦΥΡΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ

Οι θεραπείες με αντισώματα, έρχονται να δώσουν τη λύση, μέχρι τα εμβόλια να φτάσουν και να λειτουργήσουν, στον πληθυσμό. Ωστόσο, εάν η πανδημία συνεχίσει να μαίνεται, οι χρονοβόρες και ακριβές αυτές θεραπείες δεν θα αποτελούν βιώσιμη λύση.