Fb. In. Tw.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

Ηπρώτη ευρεία έρευνα για τις παρενέργειες ανάμεσα σε εμβολιαμένους με mRNA και ανεμβολίαστους που προσβλήθηκαν από Covid19, έγινε στο Ισραήλ και μόλις δημοσιοποιήθηκε! Ποιοί κινδυνεύουν τελικά περισσότερο από σοβαρές ασθένειες απειλητικές για τη ζωή; Ο καθηγητής και Πρόεδρος του τμήματος Γενετικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Στυλιανός Αντωναράκης, σχολιάζει τα στοιχεία της έρευνας που δημοσιεύονται στο περιοδικό The New England Journal of Medicine

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

ΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ

Τα δεδομένα που χρησιμοποίησαν οι μελετητές, αντλήθηκαν από τον μεγαλύτερο οργανισμό υγειονομικής περίθαλψης στο Ισραήλ.
Τα αποτελέσματα προκύπτουν από 885.000 εμβολιασμένους και ίσο αριθμό μη εμβολιασμένων (τηρουμένων όλων των αναλογιών, ηλικίας, φύλου, κ.λπ….)
Για κάθε πιθανό ανεπιθύμητο συμβάν, σε πληθυσμό ατόμων χωρίς προηγούμενη διάγνωση αυτού του συμβάντος, έγινε αντιστοίχιση εμβολιασμένων-μη εμβολιασμένων, ενώ καταγράφηκαν επίσης κοινωνικοδημογραφικές και κλινικές μεταβλητές.
Οι συμμετέχοντες, εμβολιασμένοι και μη, παρακολουθούνταν επί 42 ημέρες.


“Ο εμβολιασμός είναι η σωστή ενέργεια / προστασία στην παρούσα φάση της πανδημίας, καθώς οι παρενέργειες των εμβολίων είναι πολύ σπάνιες.”
Στυλιανός Αντωναράκης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑ – ΠΕΡΙΚΑΡΔΙΤΙΔΑ

Οι εμβολιασμένοι έχουν ρίσκο 3.24 φορές μεγαλύτερο από τους μη εμβολιασμένους να υποστούν μυοκαρδίτιδα, καθώς οι εμβολιασμένοι είχαν 2.7 μυοκαρδίτιδες περισσότερες ανά 100,000 μη εμβολιασμένων που δεν ασθένησαν με COVID19.
Καταγράφηκαν 2,7 συμβάντα ανά 100.000 άτομα εμβολιασμένων και 11,0 συμβάντα ανά 100.000 άτομα ανεμβολίαστων.
Σύμφωνα με τον Καθηγητή και Πρόεδρο του τμήματος Γενετικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Στυλιανό Αντωναράκη, «οι ασθενείς με λοίμωξη COVID19 έχουν ρίσκο μυοκαρδίτιδας 18.28 φορές μεγαλύτερο από τους μη μολυνθέντες. Με άλλα λόγια οι θετικοί στον COVID19 είχαν 11 μυοκαρδίτιδες περισσότερες ανά 100,000 άτομα».
Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι οι εμβολιασμένοι έναντι των ανεμβολίαστων ναι μεν έχουν κατά 3.24 φορές μεγαλύτερο ρίσκο να πάθουν μυοκαρδίτιδα αλλά εάν οι ανεμβολίαστοι ασθενήσουν, οι πιθανότητες μυοκαρδίτιδας αυξάνονται δραματικά.
Αντίστοιχα και οι περικαρδίτιδες καταγράφηκαν στα 100.000 άτομα 11 στους μη εμβολιασμένους και -1 στους εμβολιασμένους.

AΡΡΥΘΜΙΑ / ΘΡΟΜΒΩΣΗ

Ενώ οι μη εμβολιασμένοι που ασθένησαν εμφάνισαν αρρυθμίες δεν συνέβη το ίδιο και με τους εμβολιασμένους. Στην πρώτη περίπτωση στα 100.000 άτομα μετρήθηκαν με αρρυθμίες οι 166, ενώ στη δεύτερη -6.
Ανάλογα και στις περιπτώσεις θρόμβωσης πολύ υψηλότερο δείχνει το ρίσκο για τους ανεμβολίαστους σε σχέση με τους εμβολιασμένους.ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

ΟΞΕΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗ ΒΛΑΒΗ

Το ποσοστό των ανεμβολίαστων με Covid-19 που ανέπτυξαν την ασθένεια καταγράφεται στα 125 άτομα μεταξύ των 100.000 της σχετικής ομάδας, όταν αντίστοιχα οι εμβολιασθέντες βρίσκονται στο -5!

ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΕΜΒΟΛΗ

62 μη εμβολιασμένοι παρουσίασαν πνευμονική εμβολή και το ρίσκο για τους εμβολιασμένους καταγράφηκε στο -1 πάντα σε σχέση με τους 200.000 συμμετέχοντες των δυο κατηγοριών.

ΛΕΜΦΑΔΕΝΟΠΑΘΕΙΑ

Πρόκειται για το μοναδικό πεδίο που τα ποσοστά των εμβολιασμένων ατόμων ήταν αισθητά μεγαλύτερα από αυτά των ανεμβολίαστων που ασθένησαν.
«Οι εμβολιασμένοι έχουν ρίσκο 2.43 φορές μεγαλύτερο από τους μη εμβολιασμένους. Με άλλα λόγια οι εμβολιασμένοι είχαν 78.4 λεμφαδενοπάθειες περισσότερες ανά 100,000 άτομα».

ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΙΤΙΔΑ

Περίπου στα ίδια ποσοστά οι πιθανότητες σκωληκοειδίτιδας στους εμβολιασμένους και τους μη. Με τους εμβολιασμένους να εμφανίζουν μόλις 1.4 μεγαλύτερο κίνδυνο από όσους απέκτησαν φυσική ανοσία. «Με άλλα λόγια οι εμβολιασμένοι είχαν 5 σκωληκοειδίτιδες περισσότερες ανά 100,000 άτομα», όπως αναφέρει ο κ. Αντωναράκης.

ΕΡΠΗΣ ΖΩΣΤΗΡ

«Η μελέτη δείχνει ότι οι εμβολιασμένοι έχουν ρίσκο 1.43 φορές μεγαλύτερο από τους μη εμβολιασμένους. Με άλλα λόγια οι εμβολιασμένοι παρουσίασαν κατά 15.8 περισσότερους έρπητες ανά 100,000 άτομα».ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η μόλυνση των ανεμβολίαστων με SARS-CoV-2 συσχετίστηκε με ουσιαστικά αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας και επιπλέον σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών, όπως περικαρδίτιδα, αρρυθμία, θρόμβωση, πνευμονική εμβολή, έμφραγμα του μυοκαρδίου, ενδοκρανιακή αιμορραγία και θρομβοπενία.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αντωναράκης «Ο εμβολιασμός είναι η σωστή ενέργεια / προστασία στην παρούσα φάση της πανδημίας, καθώς οι παρενέργειες των εμβολίων είναι πολύ σπάνιες”.ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Το σύνολο των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών αντλήθηκε από διάφορες σχετικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων καταγραφής VAERS, BEST και SPEAC, πληροφορίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή του εμβολίου και σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις. Ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως πυρετός, αδιαθεσία και τοπικές αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης, δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη, η οποία περιελάμβανε 42 ημέρες παρακολούθησης, μετά τις πρώτες και δεύτερες δόσεις εμβολίου. Έτσι, δεν συμπεριλήφθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν μπορούσαν να διαγνωστούν εύλογα εντός 42 ημερών, όπως χρόνια αυτοάνοση νόσος.ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

info

Διαβάστε την έρευνα στο : The New England Journal of Medicine