Fb. In. Tw.
SPUTNIK-V

TO SPUTNIK-V ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ CLOUD TOY EMA;

Views 1.12k

Ήτο εμβόλιο χάθηκε στο cloud του EMA ή αλλιώς αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές!
Η διαφωνία μεταξύ του SPUTNIK-V και του Ευρωπαικού Οργανισμού Φαρμάκων καλά κρατεί. Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι έχουν καταθέσει αίτηση έγκρισης και ο EMA λέει ότι δεν εχει λάβει τίποτε. Μάλιστα το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), που έχει αναλάβει την προώθηση του εμβολίου στο εξωτερικό, κοινοποίησε και το απόσπασμα της κατάθεσης της αίτησης στο twitter.
Αν ανατρέξει όμως κανείς στις αναρτήσεις της εταιρείας του εμβολίου την 29η Ιανουαρίου, οπότε υποστηρίζει ότι κατέθεσε την αίτηση, δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά στο γεγονός…SPUTNIK-V

Ο  Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:

δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα (11-2-21) αίτηση για κυλιόμενη κριτική ή άδεια κυκλοφορίας για το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya στη Ρωσία, το εμβόλιο Sputnik V (Gam-COVID-Vac), παρά τις αναφορές που αναφέρουν το αντίθετο. Σύμφωνα με την πολιτική διαφάνειας του Οργανισμού, το εμβόλιο περιλαμβάνεται στον κατάλογο των φαρμάκων COVID-19 και των εμβολίων που έχουν λάβει επιστημονικές συμβουλές από τον Οργανισμό. Ο EMA βρίσκεται σε διάλογο και συνεργάζεται με την εταιρεία για να καθορίσει τα επόμενα βήματα”.SPUTNIK-V

 

ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ Η 27Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Νωρίτερα, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) είχε ανακοινώσει ότι το Μαυροβούνιο και ο Άγιος Βικέντιος ενέκριναν επίσης για επείγουσα χρήση το ρωσικό εμβόλιο.
Ο πρόεδρος του Μεξικό, ο οποίος νόσησε από κοροναϊό, ευχαρίστησε τον Πούτιν για τις 24 εκατ. δόσεις του SPUTNIK-V που υποσχέθηκε στη χώρα για τους επόμενους δύο μήνες. Ο πρόεδρος της Βολιβίας επίσης βρέθηκε ο ίδιος στο αεροδρόμιο La Paz για να υποδεχτεί τα ρωσικά εμβόλια.

Η Αργεντινή, ξεκίνησε το εμβολιαστικό της πρόγραμμα με μισό εκατομμύριο δόσεις του Sputnik V τον Ιανουάριο. Τι ίδιο έκαναν και η Νικαράγουα, η Παραγουάη και η Βενεζουέλα. Η Γουινέα έγινε το πρώτο κράτος της Αφρικής που άρχισε να εμβολιάζει με το Sputnik V τον Δεκέμβριο, ενώ αναμένει άλλες 1,6 εκατομμύρια δόσεις φέτος. Το Ιράν, έλαβε δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου την εβδομάδα που μας πέρασε, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενέκριναν το Sputnik V.  Οι Φιλιππίνες, βρίσκονται σε συζητήσεις για να λάβουν 25 εκατομμύρια δόσεις.

Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΔΩΣΕ “ΓΡΑΜΜΗ” ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ

Η Ουγγαρία έχει ήδη εγκρίνει εκτάκτως το εμβόλιο, υπογράφοντας συμφωνία για 2 εκατομμύρια δόσεις, ενώ παρέλαβε το πρώτο πακέτο των 40.000 δόσεων.
Η Άνγκελα Μέρκελ, έσπευσε να δώσει “γραμμή” στην Ευρώπη δηλώνοντας ότι το ρωσικό εμβόλιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μπλοκ εφόσον εγκριθεί από τον ΕΜΑ, ενώ η Καταλονία ζήτησε σήμερα από την Ευρωπαική Ένωση επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης των εμβολίων, μεταξύ των οποίων και του SPUTNIK-V.
Πάντως, η συνηθισμένη πρακτική που ακολουθείται συνήθως από την Ευρώπη, με την προσυμφωνία που προηγείται της αποστολής των παρτίδων και συνήθως και της απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, δεν συνέβη με το Ρωσικό εμβόλιο. Κι αυτό δικαιολογείται εν μέρει από την φειδωλή διάθεση της “Gamaleya” να δημοσιεύσει εξ αρχής τις ενδιάμεσες μελέτες, αλλά και αυτές της τελικής φάσης.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες οι επιστήμονες είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν αυτά τα στοιχεία, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Lancet. Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Ρίτσαρντ Χόρτον μιλώντας στο Bloomberg, έσπευσε να σχολιάσει αναφερόμενος στις αργές διαδικασίες του ΕΜΑ, ότι “η Ευρωπαϊκή έγκριση ίσως πάρει αρκετούς μήνες λόγω της ανάγκης για λεπτομερή στοιχεία“.SPUTNIK-V

ΤO SPUTNIK-V ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΜΑΙΟ

Την ίδια ώρα η εταιρεία του Sputnik-V αν και βιάζεται να λάβει την Ευρωπαϊκή έγκριση, είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες παραγωγής. Υπολογίζει το εμβόλιό της να διατεθεί σε 700 εκατ. ανθρώπους φέτος και γνωρίζει ότι δεν θα μπορέσει να “φτάσει” στην Ευρώπη, πλην Ουγγαρίας, πριν τον ερχόμενο Μάιο.SPUTNIK-V